De beste hulp voor in je moestuin!


ECO MOESTUIN WOELVORK

Bekijk product


Niet meer spitten of fresen in moestuin

Minder werk

Bespaart uren spitten

Beter voor je lichaam

Ergonomisch werken met woelvork

Meer groenten oogsten, meer opbrengst uit moestuin

Beter voor de bodem

Laat het bodemleven intact

De beste ergonomische woelvork

Ben jij er klaar mee om elk jaar weer opnieuw je hele moestuin om te spitten? Het is niet alleen belastend voor je rug, maar ook voor je bodemleven!

Met de woelvork wordt je bodembewerking een fluitje van een cent! Je ondersteunt het bodemleven die voor jou aan het werk gaat.

Geniet van een prachtige losse bodemstructuur en een betere groei van je planten.

Met de Eco Moestuin Woelvork heb je het beste gereedschap in huis!

Alle voordelen op een rij:

Geen rugpijn meer

Werken met de woelvork gaat met een rechte rug. Het is een ergonomische beweging die niet belastend is voor je lichaam.

Werkt  snel en efficiënt

Je bodem woelen neemt veel minder tijd in beslag dan de hele tuin omspitten. Door de juiste werkbreedte werkt het super efficiënt.

bodemleven

Verbetert bodemstructuur

De bodemlagen blijven intact. Het bodemleven wordt minimaal verstoord. Woelen brengt meer lucht in de onderlaag en activeert het bodemleven.

Minder onkruid

Doordat de grond niet wordt omgekeerd, komen onkruid zaden niet aan het ligt. Ideaal in combinatie met een mulchlaag van compost. Je bespaart hiermee veel tijd.

De ideale werkbreedte

De woelvork van Eco Moestuin heeft de perfecte werkbreedte voor de teeltbedden van 75 cm breed. Zo bewerk je alleen de teeltbedden en kun je op de paden staan.

Betere groei van planten

Door het losmaken van de ondergrond, zullen diepwortelende gewasssen beter groeien. Water kan beter draineren en de wortels krijgen meer zuurstof. Dit resulteert in een betere groei van planten.

''Na aanleiding van de moestuincursus raakte ik enthousiast over de woelvork en dacht die wil ik ook wel eens gaan proberen. Dus afgelopen winter de moestuin in zijn geheel met de woelvork bewerkt en dat was in mum van tijd gepiept. In elk geval vergeleken met het traditionele spittten van de moestuin. Ik ben nu nog steeds enthousiast, want de moestuin heeft geweldig veel groente opgeleverd. Conclusie: Ik ben om, ik spit niet weer!''

Herman Bolte - Trotse bezitter van de Eco Moestuin Woelvork

Voordelen en gebruik van de Woelvork

Handmade in Holland

De woelvork van Eco Moestuin wordt ambachtelijk met de hand gemaakt in Nederland. Voor de productie worden de beste materialen gebruikt. Het ontwerp van de woelvork is ergonomisch en perfect aangepast voor de teeltbedden in de Eco Moestuin. De hele productie is in eigen beheer om de beste kwaliteit te kunnen leveren.

Hoogwaardige kwaliteit

Voor de productie van de Eco Moestuin Woelvork worden de beste materialen gebruikt. De tanden van 25 cm zijn gemaakt van verenstaal. Dit metaal is super sterk en veerkrachtig zodat de tanden niet zullen verbuigen bij gebruik in zware grond. Het frame van staal heeft een 2-componenten coating om roesten te voorkomen. De stelen van essenhout zijn 120 cm lang en makkelijk te verbinden met de woelvork via een schroef aan de zijkant. De schuine aanzet van de tanden op de vork zorgt voor een efficiënter gebruik van de woelvork.

Sinds kort heb ik de woelvork van eco moestuin in huis. Het is een oerdegelijk gereedschap en heel fijn om mee te werken. Vanwege de extra breedte van de woelvork kun je een groentebed van ongeveer 75 cm in een keer heel snel loswoelen. Ergonomisch ook heel fijn, want je rug blijft recht tijdens gebruik van de woelvork en het is een heel stuk minder intensief dan ouderwets spitten. Voor mij geen spitten en zwoegen meer, ook op de Groningse kleigrond waar ik nu mijn moestuin heb, werkt de woelvork van eco moestuin prima. Ook als je wat ouder bent en op kleigrond zit een fijn stuk gereedschap om aan te schaffen.
Anna Schalk- Trotse bezitter van de Eco Moestuin Woelvork
Video Aspect Ratio: 16:9

Eco Moestuin Woelvork

Direct aanschaffen

Woelvork aanschaffen

€229,00
€197,00

Eco Moestuin Woelvork

  • Ergonomisch ontwerp
  • Geschikt voor elke grondsoort
  • 5 tanden van 25 cm lang
  • Breedte van woelvork is 60 cm
  • Inclusief 2 houten stelen van 120 cm
  • Eenvoudig te monteren
  • De woelvork wordt verzonden
De woelvork wordt zorgvuldig verpakt en verstuurd met PostNL.

Levertijd is 3-5 werkdagen!

Veel gestelde vragen Woelvork

Is de woelvork ook geschikt voor zware kleigrond?

De Eco Moestuin Woelvork is van zeer degelijk materiaal gemaakt. De tanden zijn van verenstaal en praktisch niet te buigen. Dit maakt deze woelvork ook zeer geschikt voor zware kleigronden.

Wat maakt deze woelvork beter dan andere woelvorken of grelinettes?

De Eco Moestuin Woelvork is van extra degelijk metaal geproduceerd. Hierdoor zullen tanden niet verbuigen. Het eenvoudige ontwerp maakt het werken met de woelvork ergonomischer dan veel andere grelinettes en woelvorken.

Hoeveel tijd neemt het woelen met de Woelvork?

Met de woelvork kun je zeer efficiënt werken. In 1 uur kun je wel een tuin van 100M2 loswoelen.

Kan ik de woelvork retourneren?

Ben je niet tevreden over de woelvork na ontvangst van je pakket, dan heb je het recht om binnen 14 dagen de woelvork te retourneren. De retourkosten zijn voor de koper. Alleen te retourneren in ongebruikte staat.

Wat zijn de verzendkosten?

De woelvork wordt verzonden met PostNL in twee losse dozen. De stelen worden apart van de woelvork verpakt en verzonden. De verzendkosten bedragen € 12,50

De woelvork is een stevig stuk gereedschap om de aarde -zonder te spitten- mee te beluchten. Goed voor het gelaagde bodemleven dat in stand gehouden wordt én je rug omdat je niet hoeft te bukken. Een uitstekende start van ieder tuinseizoen. Dit past bij mijn ecologische manier van moestuinieren.
Janny de Vries - Een echte tuinwoeler

Ben jij klaar om efficiënt aan het werk te gaan?